ciscenje_od_virusa

Resavanje softverskih problema

Reinstalacija operativnog sistema

Instalacija programa

Instalacija drajvera

Backup podataka sa racunara na medije

Ciscenje racunara od virusa

Optimizacija baze racunara

Softversko vracanje obrisanih podataka

Kontakt podaci-servis racunara Integral
064-114-29-14

Ciscenje racunara od virusa

Usporen rad racunara, reklame koje iskacu pri surfovanju internetom, blokiranje nakon povezivanja na internet, najcesci su simptomi kada je racunar zarazen virusom. Za uspesno ciscenje nije dovoljno koristiti samo jedan antivirusni program. Kombinacijom vise antivirusnih programa i nekoliko programa za ciscenje od malvera i spajvera postizu se zadovoljavajuci rezultati. Uobicajeno vreme za ciscenje kompjutera od virusa je nekoliko sati i zavisi od kolicine podataka koji se nalaze na racunaru.
   Pre svakog ciscenja virusa pozeljno je bekapovati podatke sa racunara jer se lako moze dogoditi da su i vazni fajlovi na racunari zarazeni virusom a prilikom ciscenja se moze dogoditi da ih antivirusni program obrise.

Bekap podataka na medije

Podaci postaju posebno vazni onog trenutka kada su obrisani sa racunara, bilo da je to uzrokovano ljudskom greskom, virusom ili neispravnoscu hardvera. Iz tog razloga pozeljno je praviti kopiju podataka (bekap) posle svakog vaznog posla na racunaru. Bekap podataka mozemo izvrsiti i kada je racunar neispravan, uz uslov da je hard disk u jos uvek ispravnom stanju, i to na eksterni hard disk, DVD ili USB fles.

Reinstalacija kompjutera

Reinstalacija operativnog sistema je neophodna ukoliko je operativni sistem ostecen do te mere da klasicni alati za ciscenje virusa i sredjivanje registry baze operativnog sistema ne daju zadovoljavajuce resenje. Najcesci uzroci ostecenja operativnog sistema su virusi ili losi sektori na hard disku. Posle resavanja problema koji je doveo do pucanja operativnog sistema i kontrole hardvera, reinstaliramo operativni sistem. Prednost sveze instalacija operativnog sistema je ta sto kompjuter posle reinstalacije ima performanse kao i kada je kupljen.

Instalacija drajvera

Posle reinstalacije operativnog sistema ili zamene komponenti u kompjuteru, neophodno je instalirati drajvere. Upravljacki programi (drajveri) regulisu rad komponenti pod operativnim sistemom i omogucavaju potpuno iskoriscenje performansi racunara. Prilikom instalacije pozeljno je ispostovati redosled instalacije kako ne bi doslo do konflikta drajvera, i to sledecim redom: cipset, mrezna karta, zvucna karta i na kraju graficka i periferne komponente.

Instalacija programa

Posle reinstalacije operativnog sistema i drajvera, potrebna je instalacija i podesavanje programa i antivirusne zastite. Posle instalacije korisnickih programa kao sto su Skype, Firefox, Chrome dobijate i besplatno podesavanje istih. Bekap baze Microsoft Outlook-a, podesavanje naloga i kopiranje adresa je takodje moguc, po zelji korisnika.

Softversko vracanje obrisanih podataka

Ostecenja na hard disku ili greske prilikom bekapovanja podataka mogu biti popravljenje nekim od softverskih alata. Uspesnost spasavanja podataka sa hard diska zavisi od vise faktora. Vreme koriscenja nakon instalacije operativnog sistema i kopiranje podataka na hard disk drasticno smanjuju sanse da podaci koji su bili na hard disku budu ponovo citljivi posle izvlacenja softverskim alatima. Najbolje je da, odmah po utvrdjivanju da nema podataka, prestanete sa koriscenjem kompjutera, kako bi bile vece sanse za vracanje.

servis kompjutera servis TFT monitora servis laptopa servis graficke karte servis maticne ploce ciscenje laptopa servis hard diskova gasi se zamrzava sliku ne pali se ne podize sistem blokira na internetu nece da se poveze na internet blokira bucan ne daje sliku ne prepoznaje tastaturu ne prepoznaje usb pisti sporo radi nece da se pokrene reinstalacija ciscenje virusa spasavanje podataka