Spasavanje podataka

Do gubitka podataka moze doci ljudskom greskom ili neispravnoscu hardvera. Retko se desava da virus obrise ili unisti podatke. Ako se dogodi da greskom formatirate hard disk ili obrisete particiju, vazno je da sto pre prestanete sa koriscenjem hard diska. Svako kopiranje podataka na njega ili koriscenje kao sistemskog diska smanjuje mogucnost da ce podaci biti skinuti u citljivom obliku.
   Hardverska neispravnost se cesto manifestuje lupanjem u hard disku, skripanjem hard diska ili potpunim prestankom rada. I kod ovakve vrste kvara je najbolje ne ukljucivati hard disk, da bi se sprecilo dalje ostecivanje medije. Otvaranje hard diska je dozvoljeno samo u atmosferski zasticenoj komori, jer na medije hard diska ne sme da dospe ni najmanja prasina.
   Neispravna elektronika na hard disku je posledica neispravnosi cipova koji se na njoj nalaze. Kontroler motora, memorija, oscilator i procesor su komponente koje mozemo zameniti i doci do podataka ukoliko medija nije ostecena. Zamenom kompletne elektronike u vecini slucajeva nije moguce spasavanje podataka sa hard diska. To je razlog zasto je zamena komponenti najbolje resenje za resavanje problema sa neispravnim hard diskom.    Ostecenje medije i nastajanje losih sektora je neizbezno u slucaju pada ili jaceg udarca lap topa ako je u tom trenutku lap top ukljucen. U zavisnosti od ostecenja na mediji zavisi i da li ce spasavanje podataka biti uspesno.
servis_monitora

Kontakt podaci-servis racunara Integral
064-114-29-14


servis kompjutera servis TFT monitora servis laptopa servis graficke karte servis maticne ploce ciscenje laptopa servis hard diskova gasi se zamrzava sliku ne pali se ne podize sistem blokira na internetu nece da se poveze na internet blokira bucan ne daje sliku ne prepoznaje tastaturu ne prepoznaje usb pisti sporo radi nece da se pokrene reinstalacija ciscenje virusa spasavanje podataka